21 June 2013

Welcome back!!

Untuk yg kesekian kalinya aku update blog ni semula walaupun tiada yg membacanya and "ada aku kesah". Ini post aku yg ke-7 pada tahun 2013 *claps you hand girls . Last update 17-3-13 now dah bulan 6, see lama sangat dah aku tak update. Nak cakap busy tu takpon senang lenang je kau dkt rumah ni goyang kaki. So, now entah knp mood nak update blog datang soo dipersilakan.


Alhamdulilah, 3 bulan yg lepas result spm pon dah keluar and bersyukur sgt2 with what i get :) 2a-1b+3b3c+1c . Okay rite ? psv and sastera dapat a- tapi yang paling buat aku terkejut teramat sgt, subejek bi aku dapat B weh, math C weh. Kalau korang nak tau subjek yg paling aku lemah math dgn bi lah. Bila exam je SELLAU DPT D OR E. Seriously, lulus cukup2 mkn je, alhamdulilah result aku terbaik yg pernah aku dpt :) Kawan2 pon happy dgn result diorang takde plak aku nmpk yg menangis sbb result diorang except yg 5A ke atas, congrates *mcm dah terlmabat sgt nak ucap tapi ada aku kesah ? :P 

Bila dah dapat result, rasa lega sikit. Soo tunggulah result upu plak utk layakkan kita masuk memana but then aku tak dapat, takpelah aku tak kesah. First intake mmg ramailah pesaing. So, ada rayuan and aku try buat rayuan and again tak dpt. Frust, cedih, kecewa, but takpelah. Mak ayh and adik badik ada, sentiasa bgi sokongan suruh aku tunggu second intake nnti. Aku dpt rasakan yg kos aku mohon tu tak sesuai dgn result aku or salah amik kos. Hmm, rasa mcm "knplah aku tak pikir awal2" .Lepastu yg politeknik, aku pilih kos yg tak penting, hmm nasi dah jadi bubur nak buat cemana. Kos yg aku mohon tu, perniagaan, teknologi pjbt, seni kulinari, seni reka, fesyen. Rasa mcm.......urghhhhhh bodohnya aku!!! Insyaallah utk second intake ni aku akan pilih kos yg aku nak sebaik baiknya!!! Tahniah utk zana, aten and emy sbb diorang dah sambung blaja, tinggal aku sorang2 je. Zan dgn emy dpt pra diploma perdagangan dkt melaka, aten dpt kolej teknologi timur. Congrates again guys. Blaja rajin2 tau. 


Aku redha dgn apa yang diberiNya. Alhamdulilah dan bersyukur. Setiap insan diberi ujian dan dugaan jadi aku harus tempuhi semua ini dgn penuh kesabaran. Berdoa. Jlan yg terbaik :)