17 March 2013

Heart Attack.

Rindu emy, teman sekatil.

I feels like aaaaa, aaaaa, aaaa, aaaaa *nyanyi* . Sedar tak sedar, result tinggal berapa hari je lagi nak dilahirkan. Selama 4 bulan lebih di scan di semak di tanda dan di beri gred yg telah memuaskan si penanda, akhirnya akan beranak lah result spm khamis ni wuuwuuu. Jantung ni rasa mcm tengah menjalankan perang daulat dekat lahad datu. kebabom sana kebabom sini ish. Ingat tak takut ke. cemggitulah perasaan aku sekarang ni, tak tenteram tak tenang tak tau dah nak cakap cemana. Walaubagaimanapun, aku tetap tabahkan hati dan redha dgn keputusan yg aku dpat. kalau tak memuaskan thats my fault. aku yg tak bersungguh bila study. tapi kalau sebaliknya lebih memuaskan and yg tak pernah aku jangkakan serta hanya angan2 alhamdulilah, tak sia sia aku study *kononnyeeee :p

Aku harap peluang2 nak belajar dekat aras yg lebih tinggi ada rezekinya untuk aku dan kawan2 yg lain. jangan lah salah pilih bidang or cost yg korang nk amik. setakat minat tapi tak boleh bawak tak go on memana pun nnti. pilih betul2 mana yg boleh bawak then siap sedia lah. kalau korang tgk akak senior tu belajar ni eh mcm best lah nk amik ni lah. lebih baik Jangan. amik kos yg ikut kemampuan kita, berdasarkan result. Aku penah lah jgk and mmg nak jdi designer tapi takde kemahiran sikit pun, satu pun takde. susah jgkkan. dlm byk2 benda yg aku takut bila nak masuk IPT ni nk pilih kos apa ? pusing gue pusing --'


Rindu dgn mah love yawh. zana adalah jumpa jgk but aten takde. busy je doh cari duit nak kawin nnti, kena lah kumpul. lol dia nak kawin dgn siapa mih mih just joke k. orang dah bekerjaya susah sikit nak jumpa mcm kfc tu milik kau KFFC *kentuky fatin fried chicken lol . Rindu nak gelak2. hari khamis ni comfirm gelak tak ingat dunia, joget2, pecah perot dgn gelagat aten. zana tak habis2 tanya "bila aku nak keje ni ika?" . btw, congrates to my lovely taecher aida sbb baru melahirkan baby girl yg sgt comel on 13.3.2013. The beautiful date of birth. nasib baik takde bulan 13 kalau ada comfirm ong punya. Ohh ya aku ada hutang dengan sekolah dan aku harap hutang tu tak lebih dari 50 ringgit sebab aku akan bawak 50 ringgit je mase amik result. Get readylah mane tahu ade lagi hutang yg aku tak tahu yg aku kena bayar. gila taknak bayar, result dpt tgk tapi slip tak dpt bawak pulang maigadddd. No no no, standby duit cukup2. Eeii, esok dah hari isnin, kejap je dah ni tak lama dah ni nak hari khamis. Doa byk2 ika :( hmm aku leka dgn laman sosial sampai lupa nk jalan kewajiban sebagai umat islam. hmmm, sikit demi sikit buat perubahan, insyaallah ada perubahan. 

setiap insan ada kekurangan dan sering melakukan kesilapan tanpa sedar malahan syaitan juga akan terus memperdayakan kita kerana dosa yg kita lakukan memuaskan makhluk itu.