17 January 2013

Hari-hari begini....

N504cfdb19527b_large

Assalamualaikum. Today is thursday. Dah lama rasanya tak tulis perkataan thursday tu ? Betul tak, ke
Mukaddimah je tadi. So, apa yg "hari-hari begini...." tu maksudnya kehidupan lepas spm lah katakan. haih, orang lain bekerjaya dengan pekerjaan dorang yg double wow gitu. hahaaaa, okaylah jgkkan dpt kumpul duit sendiri. boleh beli itu ini. teringin jgk hmmmm :(

Dah lari tajuk lagi sekali dah. Mcm yg korang tahu kan, untuk yg entah berapa kali aku post pasal aku ni dok nonggok je dkt rumah kan. So, now aku dah ada job. Baikkk punyew! Sukarela punya job. Bkn jadi "rela" derrr. Ni job untuk catlovers only. Hahahahahaahktuih.
Pepagi mcm biasa, bangun masuh muka tak gosok gigi. Kasi kenyang perot dulu lepastu baru bagi anak-anak tersayang makan. Kejam k kejam. Kalau pukul sebelas ke sepuluh ke aku bangun. Pukul 1 lah anak-anak aku makan. Sorry my dearssssssssssssssssssssssssss. Bukannya apa, lepas aku makan comfirm uhukuhuk kejap. Mcm anak-anak aku jgk, uhukuhuk main lepas je dkt lantai rumah yg cecomel tu. Kenalah bersihkan dulu uhukuhuk tu, barulah bagi makan. Kebulur tak kebulurlah anak anak aku tu. Maknya bangun lambat,anaknya pon lambatlah mkn :) Wkwkwkw


Tengahari terbungkang. Agak2 dah petang sikit barulah bangun hidup udara segar sesegar hijau daunan ~ Memang segar, sesegar haruman uhukuhuk anak-anak. Sedar tak sedar dah pukul 6.30 . Kebetulan masa tu tgh msg dgn buah hati. Tak perasan jam dah pukul berapa, anak-anak tak bagi mkn lagi. Nak kena bagi makan, tunggu dia makan lagi. Sepantas kilat aku buat. Lega hati, anak-anak dah kenyang dah boleh kurung. Nak masuk je rumah mak suruh masak nasi. Okay, aku buat tetiba ayah pulak suruh panas kan lauk. Okay yahhh. Jm dan bermain disekitar 6.55 cenggitu.

Secepat yg mungkin selesaikan semua tu. Dan duduk depan tv. Yess, tepat pada masanya "merenung keluar jendela, melihat kebesarannya...." Hahahahaaa, tujuan aku sebenar benarnya. Mane boleh miss tgk cerita ni. Setia hujung nyawa tapi versi ecat Sampai hujung nyawa. Okaylah. Makin lama makin suspen jalan cerita ni. Aku yg bedebar debar pulak. But over all, memang best sangat. Tapi andai itu takdirnya lagi best ;D

Hari-hari beginilah aktiviti yg aku lakukan dekat rumah. Bangun, makan, basuh berak kucing, bgi mkn kucing, tido and bla bla bla. Tak bosan pon buat benda tu semua. Yg penting, BAHAGIA.......