30 November 2012

I'm Freeeeeeeeeeeeeee


Hyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! Happy freedom to me, Yeah ! Akhirnya, tamat sudah zaman persekolahan yang dipenuhi dengan kenangan terindah. Zaman yang mengajar aku erti kehidupan. Cehh, ayat. Lepas ni tak payah nak pecah otak pikir pasal homework setinggi gunung yg cikgu bagi, tak payah nak tersengguk-sengguk dalam kelas, tak payah nak buntangkan mata nak kira-kira and so on. Duduk rumah goyang kaki, goyang badan, goyang punggung, joget ~Bara bara bara, Bere bere bere ~~~ Yehaaaaaaaa. Hati ni gembira tak, sedih, apa pun tak. Macm takde feeling je aku dah habis sekolah. Sebab aku akan menghadapi perkara yg sangatlah bosan. Hari hariku dipenuhi dengan kebosanan. Bosan, bored, boring.......................

Semalan baru belahhhh dari asrama. Sedih nengok kengkawan, hiba rasa hati. Lepas ni tak jumpa dah. Tak dpt nk ngumpat, jogetjoget, jalanjalan, usha bapak ayam dkt dpn tasik. Tak dapat dah semua tu. Gambar dekat atas tu the last picture with Le' Girls. Kami otway ke Muzium Seri Menanti dengan tujuan untuk bermain TENGTENG. Haaa, sape tak pernah dtg tu, mai lerr dtg. Best ;) Gila tak gila, tengahari buta, matahari tepacak atas kepala kami dah keluar dari pintu sekolah, jalan kaki ke destinasi yang jauhnya dalam 1 kilometer mungkin atau tak sampai pun 1 km tu. Takpee, yg penting dpt spend time sesama kan. Ada jodoh, panjang umur, murah rezeki kite jumpa lagikan. Jalan-jalan sampai merangkak pun takpee kalau untuk sahabat ;D Percaya atau tak lepas ni aku takpayah nak beli baju sekolah lagi. Mcm tak caya je aku dah habis sekolah. Tua dah aku, tak lama lagi berkedutlah muka ni. Takde sape nak datang masuk minang nanti. Bak kata Zana "Mak, ayah...angah dah habis spm, dah boleh kawin" - ulang sebanyak 3x . Gatal tak gatal lah minah ni, kemaruk nak kawin.Kemaruk dekat Asyraf tuuuuuuuu. Mcm mcm kerenah kawan aku ni. 

So, sekarang tengah discuss mane nak going lepas ni, nak buat apa lepas ni. Yana, Ain nak masuk MARA. Aten, blue PLKN, Zana keje. Aku ? Entah. Tak tau tujuan hidup lepas ni nak kemana. Kerja ? Mak ayah pun macam nk tak nak je bagi. Melangok jelah dekat rumah ni, sampai bil elektrik tinggi, sampai ayah goyangkan aku nak halau dari rumah ni. Hahahahahahaha, anak yang gila akan berbuat demikian, aku waras lagi buat masa sekarang. Amik lesen ? Risau yg teramat sbb takut asyik tak lulus je. Kihkihkih, apalah nasib aku ni. So, tunggu jelah keputusan dari parents nak buat apa dekat aku lepas ni. Kalau terus kawin pun, adik tak kesah :DDDDDDDDDD Waaaaaaaaaaaa ! Apa yang paling risau sekarang ni, result spm ni. Pray and pray and pray. I hope my wishes will come true. Makin lama makin hilang idea aku nak menaip. Nyenyenye, takde idea dah nak update ape lagi and byeeee. Will back soon ;D See ya !